1 piept mare de pui dezosat si fara piele
2 cepe
2 ardei capia (sau ardei gras rosu)
80 g unt
100 g alune sau/si migdale pisate (neprajite si nesarate)
200 ml supa limpede de pui (poti sa o obtii dintr-un cub concentrat)
200 ml lapte de cocos
250 g iaurt gras
5 linguri pudra curry (dupa gust, se poate combina si cu gram masala, pudra de ghimbir sau chat masala)
5 linguri ulei
coriandru proaspat sau patrunjel tocat pentru ornat
Ce trebuie sa faci:
Amesteci uleiul cu pudra de curry pana obtii o pasta groasa.
Tai puiul in patratele marisoare (2x2 cm) si le ungi bine cu jumatate din pasta de curry, apoi le dai la cuptorul preincalzit timp de 20 de minute, intorcand o singura data.
Cat timp e puiul la cuptor, topesti untul intr-un wok, tai ceapa si ardeii in bucati marisoare si le calesti.
Cand ceapa si ardeii s-au inmuiat, adaugi in wok pasta de curry ramasa, alunele si migdalele pisate, apoi imediat si supa clara de pui, si lasi sa dea intr-un clocot.
Scoti puiul din cuptor si il adaugi in wok impreuna cu laptele de cocos, si mai fierbi 5 minute.
Stingi focul si adaugi iaurtul, apoi omogenizezi.
Servesti imediat cu orez basmati cu chimen si ornezi cu frunze proaspete de coriandru sau patrunjel.
Enjoy.
No comments:
Post a Comment