Simplu, rapid si divers.
un pachet de foietaj (congelat)
zmeura (sau alt fruct mic)
halva
mascarpone (sau alta crema de branza)
bacon (sau prosciuto)
un ou
putin rozmarin sau cimbru
susan, mac sau chimen pentru ornat
Ce trebuie sa faci:
Decongelezi aluatul (dar cu grija, sa fie inca rece atunci cand il tai).
Tai aluatul in dreptunghiuri mici pentru pateurile dulci.
Tai aluatul in fasii lungi si subtiri pentru saratelele cu bacon sau prosciuto.
Tai aluatul in dreptunghiuri mari pentru pateurile cu carne.
Pentru pateurile dulci poti face orice combinatie cu fruct/crema de brannza/halva, atat timp cat tai bucatele foarte mici, cat sa iti incapa in aluat.
Pentru pateurile mari cu carne (pe care presari si cateva fire de rozmarin sau cimbru) poti sa indesi mai mult bacon/prosciuto.
Pentru saratelele rasucite cu bacon, pui 2-3 fasii de bacon si 2 fasii de aluat, si rasucesti.
Toate pateurile/saleurile se pun pe foaie de copt la cuptorul incins pe la 170 grade Celsius, si se dau cu ou batut si se presara susan/mac/chimen.
Cand sunt rumenite (cam 20-25 min) se scot si se lasa la racit pe un gratar.
Apoi se servesc la micul dejun cu cafea, sau fara.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment