Wednesday 2 November 2011

Supa pasata de dovleac (Smooth and Silky Pumpkin Soup)

Am facut cunostinta cu Pumpkin Soup la Mongolian Barbeque in Budapesta. A fost de o finete si o dulceata incredibila. Impreuna cu supa de usturoi, este cea mai surprinzatoare mancare pe care am gustat-o in ultimul timp. Asa ca a trebuit sa o fac si acasa, mai ales ca suntem in plin sezon de dovleci.

Here goes!IMG_4211

Ce va trebuie:

1,5 kg dovleac (curatat si taiat cuburi)

2-3 cepe portivite

1-2 fire de praz (sau inlocuiti tot cu ceapa)

1,5 l supa clara de legume (poate fi obtinuta din cuburi sau concentrat de legume)

250g smantana

sare

seminte de dovleac pentru ornat

crutoane

o oala, un blender si o sita deasa (desi n-o sa va placa ce facem cu ea!)

Ce trebuie sa faceti:

IMG_4220

Curatati si taiati ceapa si prazul, si puneti-le la calit in ulei intr-o oala, timp de 10 minute, la foc potrivit spre mic, acoperite.

IMG_4221

Adaugati cuburile de dovleac si mai lasati 10 minute sa se inabuse la foc mic, tot acoperite, amestecand din cand in cand.

IMG_4222

Cand dovleacul a inceput sa se inmoaie, adaugati supa clara de legume, acoperiti partial si lasati sa fiarba la foc mediu pana cand dovleacul este patruns si incepe sa se sfarame la colturi.

In timp ce fierbe supa, puneti un pumn de seminte de dovleac intr-o tava la cuptor, cu un pic de sare grunjoasa (sau le coaceti intr-o tigaie, sec, fara ulei).

Tot in acest timp puteti pune si niste crutoane la cuptor.

IMG_4225

Scoateti cu o paleta toate bucatile intr-un bol separat si pasati-le bine (sau direct intr-un belnder) adaugand la sfarsit si smantana. Gustati si potriviti si de sare.

IMG_4226

Dupa ce obtineti o pasta omogena, puneti sita deasupra oalei in care se afla supa, si treceti prin ea dovleacul pasat, inapoi in oala.

Va avertizez ca dureaza timp si consuma nervi. Este o faza peste care se poate sari, bineinteles, insa supa voastra nu va mai fi ‘silky’ daca nu treceti prin aceste munci de Hercule cu sita si lingura. Va asigur ca efectul de ‘matase pe limba’ merita tot efortul.

IMG_4232

Dupa ce pasta de dovleac este omogenizata cu zeama, o incalziti bine, fara sa o lasati sa fiarba, si serviti imediat cu cateva seminte coapte presarate deasupra si cu crutoane.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment