Monday 4 February 2013
Chiftele de pasare la cuptor (Dukan)
Ce iti trebuie:
200 g carne tocata de pui
200 g carne tocata de curcan (se poate inlocui tot cu pui, sau chiar cu vita)
2 oua
1 legatura de patrunjel
2 catei de usturoi
sare, piper
Ce trebuie sa faci:
Amesteci intr-un bol carnea, ouale, patrunjelul tocat marunt si usturoiul taiat cat mai mic, si condimentezi dupa gust (eu am pus si un praf de chilli, si niste boia dulce).
Pui hartie de copt intr-o tava, si aranjezi pe ea guguloaie din compozitie, la distante egale, apoi le turtesti cu mana. Daca iti uzi mainile cu apa rece inainte de formarea fiecarui guguloi de compozitie, o sa-ti fie mai usor sa le modelezi.
Dai tava la cuptorul incins, si intorci dupa 15 minute.
Dupa alte 10 minute, probabil sunt gata (in functie de cat de mari ai facut chiftelele). Ca sa fii sigur(a), rupe o chiftea in doua, ca sa verifici ca e facuta la interior.
Daca tii dieta Dukan, merg foarte bine cu niste mustar (atentie sa nu aiba zahar, ci indulcitor!!). Eu am folosit mustar de Tecuci indulcit cu zaharina.
Enjoy!
Labels:
carne tocata,
chiftele,
curcan,
dukan,
pui,
regim,
reteta rapida
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
pazea ca ma apuc de reteta :D, doar ca in grecia nu se gaseste mustar de tecuci si pe toate pe care scria si in engleza era zahar :((( deci fara mustar ... cu manutza :D
ReplyDelete