Nu necesita coacere, se face rapid si te lingi pe degete. Va poftesc sa incercati.
un pachet mare de biscuiti simpli, crocanti
250 ml frisca (eu am obtinut-o din frisca lichida)
2 linguri de zahar pudra
un pahar de lapte
un borcan de Nutella (sau Finetti sau alta crema de ciocolata)
cateva bucatele de ciocolata alba
o mana de migdale si 2 linguri de zahar tos (optional, pentru ornat)
200 g mascarpone (optional)
Ce trebuie sa faci:
Pui la topit ciocolata alba (optional) impreuna cu crema de ciocolata.
Intre timp bati frisca cu zaharul pudra. Cand frisca sta bat, adaugi crema de mascarpone si omogenizezi.
Ungi fundul unei tavi cu un strat subtire de frisca.
Inmoi unul cate unul biscuitii in lapte, apoi ii asezi intr-un strat compact in tava, peste frisca.
Peste biscuiti torni un strat de ciocolata si intinzi repede cu un cutit lat, sa nu apuce sa se intareasca.
Mai pui un strat de frisca peste ciocolata, apoi repeti ordinea: biscuiti inmuiati in lapte, frisca, ciocolata.
Faci asta de cate ori iti permite inaltimea tavii. La mine a mers doar de doua ori.
Intr-o tigaie caramelizezi putin migdalele pisate grosolan impreuna cu zaharul tos.
Peste ultimul strat torni ultima ciocolata topita si presari migdalele.
Dai la frigider cel putin 5 ore (preferabil peste noapte, sa de intrepatrunda aromele).
Apoi ataci si te lingi pe degete.
PS: cu crema de frisca ramasa am asamblat si 4 cupe desert astfel: un biscuit rotund inmuiat in lapte pe fundul cupei, cateva migdale caramelizate, crema de frisca cu mascarpone, iar la final din nou migdale caramelizate. A iesit chiar mai bun decat prajitura!
No comments:
Post a Comment