Tuesday 14 January 2014

Prajitura cu Nutella (fara coacere)

P1220505

Nu necesita coacere, se face rapid si te lingi pe degete. Va poftesc sa incercati.

 

Ce iti trebuie:P1220453

un pachet mare de biscuiti simpli, crocanti

250 ml frisca (eu am obtinut-o din frisca lichida)

2 linguri de zahar pudra

un pahar de lapte

un borcan de Nutella (sau Finetti sau alta crema de ciocolata)

cateva bucatele de ciocolata alba

o mana de migdale si 2 linguri de zahar tos (optional, pentru ornat)

200 g mascarpone (optional)

 

Ce trebuie sa faci:

Pui la topit ciocolata alba (optional) impreuna cu crema de ciocolata.

Intre timp bati frisca cu zaharul pudra. Cand frisca sta bat, adaugi crema de mascarpone si omogenizezi.

Ungi fundul unei tavi cu un strat subtire de frisca.

P1220456

Inmoi unul cate unul biscuitii in lapte, apoi ii asezi intr-un strat compact in tava, peste frisca.

P1220459

Peste biscuiti torni un strat de ciocolata si intinzi repede cu un cutit lat, sa nu apuce sa se intareasca.

P1220462

Mai pui un strat de frisca peste ciocolata, apoi repeti ordinea: biscuiti inmuiati in lapte, frisca, ciocolata.

Faci asta de cate ori iti permite inaltimea tavii. La mine a mers doar de doua ori.

P1220467

Intr-o tigaie caramelizezi putin migdalele pisate grosolan impreuna cu zaharul tos.

P1220472

Peste ultimul strat torni ultima ciocolata topita si presari migdalele.

P1220490

Dai la frigider cel putin 5 ore (preferabil peste noapte, sa de intrepatrunda aromele).

Apoi ataci si te lingi pe degete.

P1220503

 

PS: cu crema de frisca ramasa am asamblat si 4 cupe desert astfel: un biscuit rotund inmuiat in lapte pe fundul cupei, cateva migdale caramelizate, crema de frisca cu mascarpone, iar la final din nou migdale caramelizate. A iesit chiar mai bun decat prajitura!

P1220476P1220477P1220478

No comments:

Post a Comment