Wednesday, 29 December 2010

Carne de porc la ceaun

Mai simplu nu se poate.

Ce iti trebuie (pentru 4 persoane):

1 kg-1,5 kg carne porc (preferabil pulpa, sa aiba si un pic de grasime pe ea)

5-6 catei de usturoi curatati si striviti cu latul cutitului

un pic de ulei sau untura (un sfert de cana)

condimente dupa gust (sare, piper, boia, sos Worcestershire, condiment special pentru carne de porc din comert, etc.)

un ceaun cu capac

Ce trebuie sa faci?

Sa tai carnea cuburi cu latura cam de 5 cm, si sa le pui in ceaun impreuna cu uleiul si cateii de usturoi striviti si condimentele, apoi sa pui capacul si sa dai focul mic.

Carne de porc la ceaun_0 Carne de porc la ceaun_0 (1)

Carne de porc la ceaun_0 (2)

Carnea isi va lasa sucul propriu si se va rumeni. Focul trebuie sa fie in permanenta la mic, iar capacul nu trebuie ridicat decat foarte rar, atunci cand trebuie amestecat, pentru ca altfel se evapora tot sosul si carnea va fi foarte uscata.

Carne de porc la ceaun_0 (3)

Daca nu iti dai seama cand e gata (cam in jumatate de ora, maxim 45 min), cel mai bine este sa tai o bucata in doua si sa vezi daca este patrunsa sau mai are inca miezul crud.

Poti servi cu paine proaspata daca n-ai chef de facut garnituri, sau cu cartofi fierti, insa merge foarte bine si cu mamaliguta, mai ales daca faci si un mujdei de usturoi langa.

Pofta buna.

Daca faceti acasa si va place, trimiteti-mi impresiile voastre, sau imbunatatirile pe care le-ati adus retetei, Iar daca imi trimiteti poze cu rezultatul final, le postez si pe acelea.

 

Idei de la voi:

Andrei C. mi-a comunicat prin Facebook ca ar inlocui sosul Worcestershire ("’a little bit too strong for pork - better with beef > chili con carne’) cu 1/2 pahar de vin alb si ar adauga usturoiul abia spre sfarsitul prepararii, asa cum fac chinezii. Tot Andrei a sugerat ca acest fel de mancare ar merge cel mai bine cu un pahar de Pinot Noir.

No comments:

Post a Comment