Thursday, 18 October 2012

Painica de ovaz, fara faina (dupa reteta de paine de regim Dukan)

P1060921

Am gustat o painica asemanatoare la tatal meu, care tinea regimul Dukan, si m-am indragostit de ea. O fac in fiecare zi de o saptamana si nu intentionez sa ma opresc, ci sa o variez si sa o transform si in prajitura, eventual. Check it out!

P1060894
De ce ai nevoie:
200 g tarate de ovaz (de la Plafar sau magazine naturiste)
400g iaurt
2 oua
1 praf de copt
sare, ierburi, condimente
o tava si hartie de copt








Ce trebuie sa faci:P1060895
Pui intr-un castron taratele de ovaz cu iaurtul si cu praful de copt si amesteci bine cu o lingura.
Bati ouale separat si le inglobezi in amestec.
Sarezi si piperezi dupa gust, si adaugi ierburi aromatice sau ce iti trece prin cap (eu am facut cu busuioc, oregano, chimen, boia dulce, ierburi de Provence, etc.). Poti incerca si cu branza de vaci, poti incerca orice variatiune! Posibilitatile sunt infinite si infinit de bune!!

P1060896

Amesteci totul foarte bine, si pui in tava in care ai pus hartie de copt.
Bagi in cuptorul incins (cam la 180 de grade) si tii intre 25-40 minute, in functie de grosimea compozitiei. Verifici cu scobitoarea sau paiul dupa 25 de minute. Daca iese curat e gata. Daca ramane compozitie necoapta pe pai/scobitoare, mai lasi in cuptor.



Lasi sa se raceasca in tava, apoi tai felii generoase si mananci pana nu mai poti (in loc de paine, impreuna cu mancarea sau in sandvis, sau pur si simplu).
P1060903

Pofta buna!

2 comments:

  1. vrei sa spui ca nu ingrasa?

    ReplyDelete
  2. Depinde cu ce o mananci. De sine statatoare nu ingrasa. Nici in combinatie cu orice alte proteine. Dar daca o ungi cu Nutella, s-ar putea sa ingrase :)

    ReplyDelete