Ce iti trebuie:
80 g unt (la temperatura camerei, taiat cubulete)
6 oua
300 g zahar
1 praf de copt
7 mere potrivite (preferabil acrisoare, nu foarte dulci)
vanilie sau rom, scortisoara, cuisoare, ghimbir pudra, nucsoara
un mixer, o tava incapatoare (sau doua tavi de chec), hartie de copt
Intai de toate, dai drumul la cuptor, sa fie incins cand bagi prajitura. In jur de 170 de grade.
Pui intr-un bol faina, untul, praful de copt si mirodeniile.
Separat, bati ouale cu zaharul cu un mixer, apoi torni peste restul ingredienteolr, in bol, si omogenizezi.
Adaugi merele (curatate si date pe razatoare) si amesteci. Poti folosi si dovleac.
Torni aluatul in tava in care ai pus hartie de copt.
Bagi la cuptor (170 de grade) si nu mai deschizi cuptorul timp de 20 de minute.
Dupa 20 de minute verifici cu o scobitoare/pai daca este facuta (fara a scoate tava din cuptor). In functie de tava, de grosimea aluatului si de cuptor, poate sa dureze intre 25-45 de minute coacerea. Cand scobitoarea iese curata, stingi cuptorul, intredeschizi usa, dar lasi prajitura acolo inca 10 minute inainte de a o scoate.
Prajitura trebuie lasata sa se raceasca in tava, si abia apoi poate fi scoasa si taiata.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment