Tuesday 23 October 2012

Prajitura cu mere (sau cu dovleac)

P1070061

Ce iti trebuie:

280 g fainaP1070043

80 g unt (la temperatura camerei, taiat cubulete)

6 oua

300 g zahar

1 praf de copt

7 mere potrivite (preferabil acrisoare, nu foarte dulci)

vanilie sau rom, scortisoara, cuisoare, ghimbir pudra, nucsoara

un mixer, o tava incapatoare (sau doua tavi de chec), hartie de copt

 

Ce trebuie sa faci:P1070042

Intai de toate, dai drumul la cuptor, sa fie incins cand bagi prajitura. In jur de 170 de grade.

Pui intr-un bol faina, untul, praful de copt si mirodeniile.

Separat, bati ouale cu zaharul cu un mixer, apoi torni peste restul ingredienteolr, in bol, si omogenizezi.

Adaugi merele (curatate si date pe razatoare) si amesteci. Poti folosi si dovleac.

Torni aluatul in tava in care ai pus hartie de copt.

Bagi la cuptor (170 de grade) si nu mai deschizi cuptorul timp de 20 de minute.

 

P1070044

P1070047

P1070046

Dupa 20 de minute verifici cu o scobitoare/pai daca este facuta (fara a scoate tava din cuptor). In functie de tava, de grosimea aluatului si de cuptor, poate sa dureze intre 25-45 de minute coacerea. Cand scobitoarea iese curata, stingi cuptorul, intredeschizi usa, dar lasi prajitura acolo inca 10 minute inainte de a o scoate.

P1070048P1070049P1070050

Prajitura trebuie lasata sa se raceasca in tava, si abia apoi poate fi scoasa si taiata.

Pofta buna!

P1070064

No comments:

Post a Comment