Ce iti trebuie:
2 cepe
1/2 conopida
1 dovlecel
1 morcov
2 cartofi
1 ardei gras verde sau galben
1 radacina de telina
1 pastarnac
1 ou fiert tare
400ml lapte de nuca de cocos
sare, piper, patrunjel proaspat si ulei de masline pentru ornat.
o oala, un mixer vertical (stab mixer) sau robot de bucatarie.
Pui la fiert zarzavaturile taiate cuburi, in ordinea inversa a timpului necesar fierberii (morcov, telina, pastarnac primele, apoi ceapa, cartoful, ardeiul si conopida, si ultima tura dovlecelul si brocoli).
Cand sunt fierte (dar nu excesiv!), scoti cu o paleta toate zarzavaturile, le lasi sa se racoreasca 10 minute, apoi le pasezi impreuna cu oul fiert, si pui amestecul omogen rezultat inapoi in apa in care au fiert.
Adaugi si laptele de cocos si potrivesti de sare si piper, si mai lasi sa dea intr-un clocot.
La sfarsit adaugi verdeata tocata marunt si in farfurie presari un firicel de ulei de masline.
Servesti cu crutoane sau fara. Yum-yum!
No comments:
Post a Comment