Tuesday 24 September 2013

Inghetata cu Nutella de la Laura Adamache

 

P1200363

Dragilor, stiu ca am mai publicat de curand doua retete de inghetata, dar am prins gustul concursurilor culinare, asa ca iata, acum particip la un concurs organizat de Laura Adamache (blogul culinar preferat, mai ales pentru usurinta in navigare si fotografiile minunate) si Delimano. De aceea, va propun Reteta de Inghetata cu Nutella si Stafide a Laurei Adamache… with a personal twist!

 

Ce iti trebuie:

350 gr NutellaP1200317

1 lingura miere

40 g zahar

10 g amidon de porumb

460 ml lapte

1 lingura lapte condensat indulcit cu gust de caramel (nu se regaseste in reteta originala)

200 ml frisca lichida

100 g stafide

150 g buline de ciocolata alba (ca o varianta la stafide si o abatere de la reteta originala)

rom si/sau Amaretto (reteta originala zice Brandy)

 

Ce trebuie sa faci:

Pui la inmuiat stafidele intr-un bol cu apa calduta amestecata cu 3 linguri de rom si 1 lingura de Amaretto si le lasi deoparte.

Pui intr-o craticioara laptele in care ai dizolvat amidonul si zaharul, si tii la foc mic pana incepe sa fiarba si sa devina cremos. Cu o lingura de lemn sau o spatula, amesteci in continuu inca 5 minute, controland bine fundul craticioarei, sa nu se formeze cocolosi.

Cand laptele a devenit cremos si dens, iei de pe foc si adaugi laptele condensat (optional), Nutella si mierea si amesteci pana la omogenizare.

P1200318

Pui craticioara la racit intr-un vas mai mare cu apa rece (eventual cu gheata). Daca nu faci asta, va dura foarte mult pana se raceste.

Cand compozitia s-a racit complet, bati frisca (incat sa fie relativ cremoasa si pufoasa, dar nu foarte tare) si le amesteci.

P1200328

Pui la congelator intr-o caserola, si scoti dupa 40 de minute, pentru a sparge cristalele de gheata care se formeaza (asta daca nu ai o masina de inghetata si scapi de bataia de cap).

Storci stafidele foarte bine, si le adaugi in caserola, apoi pui inapoi in congelator. Reteta originala zice sa tii stafidele la inmuiat timp de 15 minute, dar la mine nici dupa 40 nu se inmuiasera bine, asa ca verificati din cand in cand in ce stadiu se afla.

P1200352

Eu am despartit compozitia in doua caserole, si am facut una cu stafide, conform retetei Laurei, si una cu bucatele de ciocolata alba, ca sa variez un pic.

P1200334

P1200341P1200336

Din 40 in 40 de minute, iti pui ceasul sa sune si mai amesteci in inghetata, pentu a te asigura ca nu raman cristale de gheata. Faci asta de cel putin 3-4 ori.

Apoi te bucuri de inghetata si tii fingers crossed pentru mine sa castig oala Delimano Presto Pressure Cooker.

P1200360

Enjoy!

No comments:

Post a Comment