Monday 30 December 2013

Pateuri cu de toate

P1210818

Simplu, rapid si divers.

 

Ce iti trebuie:P1210766

un pachet de foietaj (congelat)

zmeura (sau alt fruct mic)

halva

mascarpone (sau alta crema de branza)

bacon (sau prosciuto)

un ou

putin rozmarin sau cimbru

susan, mac sau chimen pentru ornat

 

Ce trebuie sa faci:

Decongelezi aluatul (dar cu grija, sa fie inca rece atunci cand il tai).

Tai aluatul in dreptunghiuri mici pentru pateurile dulci.

P1210771

Tai aluatul in fasii lungi si subtiri pentru saratelele cu bacon sau prosciuto.

P1210799

Tai aluatul in dreptunghiuri mari pentru pateurile cu carne.

P1210806

Pentru pateurile dulci poti face orice combinatie cu fruct/crema de brannza/halva, atat timp cat tai bucatele foarte mici, cat sa iti incapa in aluat.

P1210777

Pentru pateurile mari cu carne (pe care presari si cateva fire de rozmarin sau cimbru) poti sa indesi mai mult bacon/prosciuto.

P1210805

Pentru saratelele rasucite cu bacon, pui 2-3 fasii de bacon si 2 fasii de aluat, si rasucesti.

P1210802

Toate pateurile/saleurile se pun pe foaie de copt la cuptorul incins pe la 170 grade Celsius, si se dau cu ou batut si se presara susan/mac/chimen.

P1210784P1210794P1210803P1210807

Cand sunt rumenite (cam 20-25 min) se scot si se lasa la racit pe un gratar.

P1210811

P1210823

Apoi se servesc la micul dejun cu cafea, sau fara.

P1210841

Enjoy!

No comments:

Post a Comment