Ce iti trebuie:
3 piepti de pui dezosati (preferabil tinuti la marinat in lapte cu 2 lingurite de praf curry cel putin 12 ore, dar daca nu ai timp/chef sa ii marinezi, nu-I bai!)
600 g iaurt cremos/vartos (sa nu fie de baut sau foarte apos!)
100 g unt
300 ml supa clara de pui (obtinuta dintr-un cub sau concentrat de pui)
70-80 g migdale pisate sau alune neprajite si nesarate pisate
ulei, praf curry
Ce trebuie sa faci:
Tai puiul (marinat sau nu in lapte si curry) in cubuletze medii (aprox 2 cm) si il pui intr-o tava
Faci o pasta din 4 linguri de praf curry si 4 linguri de ulei
Amesteci jumate din pasta de curry cu jumate din cantitatea de iaurt (300 g)
Acoperi puiul din tava cu sosul de iaurt curry si dai la cuptorul incins 10 minute, scoti, intorci puiul si mai pui 10 minute la cuptor la foc mediu.
Intre timp tai ceapa in sferturi sau un pic mai mica, dar nu solzi cum am facut eu din inertie, uitand ca fac mancare indiana… si o prajesti in unt pana devine sticloasa si moale (preferabil intr-un wok!)
Adaugi peste ceapa prajita migdalele sau alunele pisate si restulde pasta de curry, si mai tii pe foc mediu 5-10 minute, dupa care adaugi supa clara de pui, iaurtul ramas (300 g) si carnea din cuptor.
Incalzesti totul foarte bine, fara sa lasi sa clocoteasca, si servesti imediat pe pat de orez basmati sau cu paine naan indinana (merge si cu lipie normala din comert, daca nu aveti altceva, dar incalzita un pic la microunde sau in cuptor).
Enjoy!
No comments:
Post a Comment