Tuesday 17 May 2011

Pilaf cu inimi si pipote de pui

 

Ce iti trebuie:

500 g inimi si pipote de pui (spalate bine!)

2 cepe

1,5 cani orez (orez pentru pilaf, nu incercati cu bob lung, basmati sau mai stiu eu ce orez sofisticat, ca nu va iese pilaf din el!)

1 cub concentrat pui

ulei, sare, piper boabe, foi dafin, verdeata daca vreti

o cratita cu capac

 

Ce trebuie sa faci:

Speli bine inimile si pipotele, tai pipotele in jumate sau mai mici, si le pui la fiert impreuna cu cubul de pui.

Tai ceapa cat mai mic si o calesti bine in cratita in putin ulei.

Cand carnea este fiarta aproape complet, o pui peste ceapa si o calesti un pic (5 min). Nu arunca zeama!IMG_0058

Apoi adaugi in cratita si orezul si continui sa calesti totul inca 5 minute la foc mic.

IMG_0059

Adaugi 3,5 cani de supa clara de pui (zeama in care a fiert carnea!!), cateva boabe de piper negru, cateva foi de dafin si sare dupa gust.

Dai focul mic si acoperi cu un capac, amestecand rar, sa te asiguri ca nu se prinde pe fund. Cel mai bine pui cratita pe o plita, nu direct pe flacara.

Cand a scazut apa e gata pilaful! Serveste cu paine de casa rupta, nu taiata cu cutitul!

IMG_0063

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment