Tuesday 17 May 2011

Pork Casserole pentru carnivori

Ce iti trebuie:

400 g carne de porc (preferabil de 2 feluri: pulpa si ceafa, de exemplu)

2-3 carnati (preferabil tot de 2 feluri: de Plescoi si Trandafir, de exemplu, dar cel mai bine cautati un sortiment facut in casa sau luati carnati facuti la barda de la vreun magazin cu produse traditionale de la producatori directi)

3-4 cepe

300 ml gravy (aici e aici! daca are cine sa va aduca din Anglia sau Irlanda niste granule de gravy – Bisto, recomand – din care sa faceti aceast sos gros si gustos) DACA NU, nu e totul pierdut! Obtineti ceva similar din punct de vedere al consistentei dintr-un plic de supa crema de ciuperci!

3 lingurite ulei de masline sau palmier

un vas termorezistent cu capac (de genul vaselor Jena) foarte incapator (cel mai mare pe care il aveti!)

Ce trebuie sa faci:

tai carnea de porc cuburi de maxim 2 cm si carnatii felii similare ca dimensiune

tai ceapa solzi sau rondele subtiriIMG_0060

pui totul in vasul termorezistent si torni deasupra uleiul si sosul gravy sau sosul obtinut din plicul de supa crema de ciuperci, dar nu mai mult de 300-400 ml.

IMG_0065

acoperi si dai la cuptor pana cand carnea de porc e frageda (o ora sau poate chiar un pic mai mult)

IMG_0067

IMG_0066

pentru carnivorii moderati (nu cei extremisit!) puteti inlocui un fel de carne de porc cu bucati de tulpini de telina (celery) si un fel de carnati cu ciuperci taiate sferturi. Sau doar una dintre variante. Eu am facut varianta hardcore, pe care o voi servi in seara asta cu cartofi la cuptor facuti in sosul de la friptura de pui… yum!

IMG_0068

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment