Monday 24 October 2011

Supa de usturoi

Daca aveti probleme cu vampirii, dar, mai ales daca va place usturoiul si can’t get enough of it, preparati aceasta supa extrem de usor de facut si cu o textura catifelata, care va va cuceri imediat! Eu am mancat prima data in Ungaria, acum vreo 10 zile, si am ramas indragostita de ea!

Ce va trebuie:IMG_3930

muuuult usturoi (calculati cam jumatate de capatana de persoana)

2-3 cartofi

4-5 buchete de conopida

2 cepe

2 litri supa clara de legume (se poate obtine din concentrat/cub)

300 g smantana

4 linguri ulei

patrunjel proaspat tocat marunt

ustentile: o oala cu capac si un blender (sau stab mixer).

Ce trebuie sa faceti:IMG_3931

Curatati usturoiul, ceapa, cartofii si conopida. (Bunica mea m-a invatat ca usturoiul se curata cel mai usor atunci cand ‘catelul’ este taiat pe din doua, pe lungime, si o pomenesc de fiecare data cand curat usturoi).

Puneti usturoiul si ceapa la calit in oala in care ati incins uleiul, si lasati (cu capac) vreo 5 minute, amestecand din cand in cand. Nu va chinuiti sa taiati totul mic si dragalas, pentru ca le veti da prin blender la sfarsit.

Adaugati si cartofii taiati cuburi si conopida, si innabusiti inca 5 minute.IMG_3932IMG_3933

Adaugati concentratul de legume (la 2 litri de apa trebuie sa puneti cam 3-4 cuburi) si lasati sa fiarba la foc potrivit spre mic, cam o ora. Cu capacul intr-o rana un pic, sa respire si supitza noastra pe undeva.IMG_3937

Cat timp fierbe supa, va recomand sa feceti repede cateva crutoane din painea veche care zace prin bufet. Tavaliti-le mai intai prin ulei de masline si presarati busuioc, sare grunjoasa si piper pe ele inainte sa la infigeti in cuptor.

IMG_3869IMG_3874

Revenim la supa. Dupa ce a fiert bine, scoatem toate bucatile din ea si le dam prin blender pana se fac un piure fin, gustam si potrivim de sare/piper si adaugam smantana si mai mixam un pic, apoi adaugam piureul obtinut inapoi in oala si omogenizam cu zeama la foc mic.

IMG_3946IMG_3947

Servim imediat cu niste patrunjel presarat deasupra (sau cu cascaval ras) si crutoane, iar apoi radem cu pofta de vampirii care se ofilesc incercand sa se apropie de noi.

IMG_3959

Eu am facut aseara o oala imensa (pentru vreo 10-12 persoane). Adaptati cantitatile si incercati sa faceti doar cat sa se manance in ziua in care o gatiti, ca s-ar putea a doua zi sa nu vi se mai para o idee atat de buna!

Enjoy si astept poze de la voi daca incercati reteta!

No comments:

Post a Comment