Monday 22 August 2011

Tarta cu crema de branza si cirese (cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata!!!!)

 

IMG_0231

Ce iti trebuie:

Pentru aluat: IMG_0213

250 g unt (moale, la temperatura camerei)

500 g faina

400 g zahar brun (se poate si zahar normal daca nu aveti brun)

130 g alune si migdale pisate

 

Pentru crema:

500 g smantana

250 g zahar pudra

125 g branza de vaci

 

Pentru topping:IMG_0218

1 kg cirese fara samburi

200 g zahar tos

60 g gelatina

250 ml apa

1 lingurita de esenta de migdale

 

Ce trebuie sa faci:

Amesteci cu o lingura (sau cu mixerul cu paletele de framantat aluat) toate ingredientele pentru aluat, pana obtii o pasta omogena. Intinzi aluatul intr-o tava cu marginile inalte, il intepi cu furculita de 10-12 ori pe toata suprafata tavii, si o dai la cuptorul preincalzit (mediu) timp de 15-20 minute. Dupa maxim 20 minute, scoti tava si lasi la racit.

IMG_0216IMG_0217

Cat sta tava la cuptor, bati smantana cu zaharul, apoi adaugi cu lingura branza de vaci, amestecand. Cand blatul s-a racit complet, pui crema deasupra si dai la frigider 2 ore.

IMG_0227IMG_0228

Pentru topping, pui ciresele intr-o tigaie cu zaharul, la foc mediu, amestecand des, pana cand isi lasa zeama si sunt calite bine. Inmoi gelatina in apa separat, si adaugi ciresele calite si esenta de migdale. Daca folosesti gelatina rosie, efectul este si mai fantastic. Lasi si aceasta compozitie la racit, iar apoi o torni peste stratul de branza de la frigider.

IMG_0218IMG_0224

Tarta trebuie sa stea la frigider pana cand gelatina se intareste, apoi se serveste in portii mari, pentru ca este super buna!!! Enjoy si trimiteti-mi poze daca o faceti acasa. Si nu va plangeti ca ciresele nu mai sunt in sezon, luati alte fructe!

IMG_0232

No comments:

Post a Comment