Ce iti trebuie:
250 g unt (moale, la temperatura camerei)
500 g faina
400 g zahar brun (se poate si zahar normal daca nu aveti brun)
130 g alune si migdale pisate
Pentru crema:
500 g smantana
250 g zahar pudra
125 g branza de vaci
1 kg cirese fara samburi
200 g zahar tos
60 g gelatina
250 ml apa
1 lingurita de esenta de migdale
Ce trebuie sa faci:
Amesteci cu o lingura (sau cu mixerul cu paletele de framantat aluat) toate ingredientele pentru aluat, pana obtii o pasta omogena. Intinzi aluatul intr-o tava cu marginile inalte, il intepi cu furculita de 10-12 ori pe toata suprafata tavii, si o dai la cuptorul preincalzit (mediu) timp de 15-20 minute. Dupa maxim 20 minute, scoti tava si lasi la racit.
Cat sta tava la cuptor, bati smantana cu zaharul, apoi adaugi cu lingura branza de vaci, amestecand. Cand blatul s-a racit complet, pui crema deasupra si dai la frigider 2 ore.
Pentru topping, pui ciresele intr-o tigaie cu zaharul, la foc mediu, amestecand des, pana cand isi lasa zeama si sunt calite bine. Inmoi gelatina in apa separat, si adaugi ciresele calite si esenta de migdale. Daca folosesti gelatina rosie, efectul este si mai fantastic. Lasi si aceasta compozitie la racit, iar apoi o torni peste stratul de branza de la frigider.
Tarta trebuie sa stea la frigider pana cand gelatina se intareste, apoi se serveste in portii mari, pentru ca este super buna!!! Enjoy si trimiteti-mi poze daca o faceti acasa. Si nu va plangeti ca ciresele nu mai sunt in sezon, luati alte fructe!
No comments:
Post a Comment