Monday, 14 January 2013

Supa-crema de ciuperci


Ce iti trebuie:

vreo 14-16 ciuperci curatate (cu tot cu codite)P1090104
2 cartofi mari
jumatate de conopida
un dovlecel
o mana de fasole galbena (pastai)
2 cepe
o cana de porumb dulce boabe (optional)
2 cuburi de concentrat de legume
300 ml smantana vegetala
250 ml smantana
50 g unt
sare, piper, marar si parmezan ras pentru ornat







Ce trebuie sa faci:
Pui la fiert ceapa, cartofii si fasolea in 3 litri de apa in care ai dizolvat cuburile de legume. Dupa ce au fiert 10 minute, pui si conopida, iar dupa inca 5 minute adaugi dovleceii, ciupercile si porumbul.
P1090107

Cand toate sunt fierte, le scoti cu o paleta intr-un bol unde le pasezi cu un mixer vertical (stab mixer) sau direct intr-un blender, pana devin o pasta omogena si fina. Adaugi si untul.

P1090110

Le pui inapoi in zeama in care au fiert, adaugi smantana vegetala si omogenizezi la foc mic inca 5 minute, fara sa lasi sa clocoteasca, si chiar inainte sa stingi focul, adaugi si smantana si omogenizezi.

P1090111P1090112

Potrivesti de sare si piper, iar in bolurile in care servesti presari marar si parmezan ras.
Servesti cu crutoane sau cu paine prajita.

P1090115

Pofta buna!
Nota: eu nu am avut conopida, dovlecei si fasole proaspete, asa ca am folosit congelate, si au mers foarte bine.

No comments:

Post a Comment