Ce iti trebuie:
5 vinete medii
o capatana de usturoi
5 rosii (sau o conserva mare de rosii decojite)
2 cepe mari
1 ardei gras rosu mare
2 cani de suc de rosii (cam 350-400 ml)
1 legatura de patrunjel
2-3 foi de dafin, sare, piper
3-4 linguri de ulei
Ce trebuie sa faci:
Speli 4 vinete (in coaja) si le tai coada, apoi le cojesti pe sarite, in dungi (de unde si denumirea ‘in pijama’).
Le tai pe din doua, pe lungime, le asezi intr-o tava incapatoare, si le impanezi cu catei de usturoi.
Intr-o tigaie adanca (sau o cratita) pui la calit ceapa cu vanata ramasa taiata foarte mic, cu 2-3 catei zdrobiti de usturoi si cu ardeiul gras taiat foarte mic. Lasi sa se inmoaie totul vreo 10 minute la foc mic.
Daca tii regimul Dukan, nu folosi ulei la calit, ci doar un pic de apa pentru inabusit sosul. In rest, reteta este perfecta pentru acest regim!
Cand legumele sunt moi si ceapa sticloasa, adauga rosiile decojite si taiate cuburi mici, sucul de rosii si foile de dafin, si acopera inca 10 minute, tot la foc mic.
Cand sosul este gata, potriveste de sare/piper, adauga patrunjelul, amesteca bine si toarna peste vinetele din tava.
Tava intra la cuptor vreo 20 de minute, pana cand vinetele sunt moi cat sa intre furculita in ele fara dificultate, dar atentie sa nu se zdrobeasca!
Daca nu tii post sau regimul Dukan, le poti servi cu paine prajita si smantana multa deasupra. O alta solutie este sa razi cascaval sau parmezan deasupra, cand sunt fierbinti. Tot pentru cei care nu tin nici post, si nici nu sunt vegetarieni (chiar daca tin Dukan) se poate amesteca in sos si niste jambon de curcan sau alt mezel taiat fasii subtiri. Pentru un plus de proteina. Posibilitatile de adaptare a retetei sunt nenumarate.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment