Monday 11 February 2013

Meatloaf

 

Food_0 (22)

Am adaptat o reteta americana, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa. Seamana cu drobul nostru, dar nu este facuta din organe, ci din carne tocata.

Ce iti trebuie:

500g carne tocata (vita, sau vita cu porc)

2 ouaIMG_3649

6-8 felii sunca sau muschi file (taiate fasii inguste)

1 ceapa mare (taiata marunt)

jumatate de ardei gras rosu (taiat marunt, ca si ceapa)

2 legaturi de patrunjel (tocat marunt)

4-5 felii de paine fara coaja inmuiate intr-o cana de lapte si stoarse (sau o cana de pesmet inmuiat in lapte)

3 linguri de mustar

4 linguri ketchup

sare, piper, cimbru, boia dulce, sos Worcester

2 linguri de ulei sau un cub de unt pentru uns tava

 

Ce trebuie sa faci:

Intr-un bol mare, amesteci toate ingredientele de mai sus. Preferabil sa te speli bine pe maini si sa amesteci cu mainile pana la omogenizare. Atentie, daca ai folosit paine, nu persmet, sa o treci prin masina de tocat sau printr-un blender, ca sa o maruntesti inainte de a o pune in compozitie.

IMG_3653

Te asiguri ca este condimentat dupa gustul tau, si pui compozitia intr-o tava - sau doua - (ca de cozonac), pe care ai uns-o in prealabil cu un pic de ulei sau unt.

IMG_3655

Poti sa ornezi un pic cu boia dulce, cimbru si/sau cu ketchup, cum am facut eu.

IMG_3659

Bagi la cuptorul preincalzit la 170-180 grade Celsius, si lasi timp de o ora (aproximativ).

IMG_3662

Trebuie lasata sa se racoreasca un pic inainte de a fi taiata, ca sa nu se destrame feliile.

Merge excelent cu piure de cartofi si cu salata.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment