Ce iti trebuie:
300g farfalle (poti incerca si cu penne)
1 ou
1 conserva porumb dulce boabe
1 ceapa taiata marunt
12 felii sunca de Praga (sau orice alta sunca iti place. Eu am folosit salam Victoria, pentru ca asta aveam in frigider)
500ml bechamel (vezi la reteta anterioara, de Lasagne, cum se face)
200g mozzarella sau cascaval (preferabil ras, dar merge si felii subtiri)
un cubulet de unt, pentru uns tava
2-3 linguri ulei
parmezan pentru ornat (optional)
Ce trebuie sa faci:
Fierbi pastele cu 3 minute mai putin decat scrie pe cutie, scurgi apa, si le tavalesti un pic 3 linguri de ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele).
Faci bechamelul. (vezi cum aici)
Ungi fundul unei tavi (sau vas termorezistent) cu unt, apoi il acoperi cu feliile de sunca. Feliile de sunca ramase le tai fasii lungi.
Amesteci pastele cu bechamelul, cu oul batut, cu porumbul, cu fasiile de sunca, cu ceapa taiata marunt si cu jumatate din cantitatea de mozzarella sau cascaval, Daca bechamelul este condimentat potrivit, nu mai e nevoie sa adaugi altceva, dar acum e momentul sa verifici si sa potrivesti de sare/piper.
Torni amestecul in tava, peste stratul de felii de sunca.
Deasupra pui cantitatea ramasa de mozarella/cascaval.
Dai la cuptor pana cand totul se leaga (aproximativ 20 de minute). Stii ca e gata cand s-a rumenit deasupra si nu mai musteste niciun lichid pe margine.
Scoti din cuptor si lasi sa se racoreasca un pic, altfel nu poti taia bucati.
Enjoy.
No comments:
Post a Comment