Monday 30 June 2014

Curry vegetarian (chiar vegan!)

 

P1240444

 

Ce iti trebuie:P1240422

200g cuburi de soia (deshidratata)

3 morcovi

4 cepe

1/2 conopida

2 ardei grasi

400g rosii decojite taiate cuburi (foti folosi o conserva)

400g lapte cocos

100g alune si/sau migdale crude, nesarate, pisate

5 linguri de ulei (preferabil de alune, dar merge si uleiul de floarea-soarelui)

condimente (usturoi, curry powder, garam masala, pudra de chimen, ghimbir – pudra sau radacina proaspata, seminte de coriandru, frunze de coriandru)

 

Ce trebuie sa faci:

Mai intai pui la fiert cuburile de soia in apa cu sare, seminte de coriandru si 1 lingura de pudra curry. Cand au devenit pufoase ca un burete, le pescuiesti din apa cu o paleta si le lasi deoparte. Nu arunca nici apa in care au fiert.

P1240419

Intr-un wok (sau o cratita marisoara) pui uleiul si 1 lingura generoasa de curry si una de garam masala si faci o pasta din ele. Adaugi 2 catei de usturoi taiati cat mai mic si o lingurita de pudra de ghimbir (sau cateva feliute subtiri de radacina).

Aici calesti ceapa (taiata mare, sferturi), morcovii (taiati mai subtire, preferabil pe lung, ca sa se faca mai repede), conopida (taiata buchetele) si ardeii grasi (taiati in patratele cu latura de aproximativ 2 cm). Amesteci des.

P1240431

Cand legumele sunt calite, presari alunele si migdalele pisate si adaugi un polonic de apa in care a fiert soia. Lasi sa se inmoaie totul 5 minute, apoi adaugi si cuburile de soia. Daca mai trebuie apa, mai adaugi tot din oala in care a fiert soia.

P1240432

Cand totul fierbe, adaugi rosiile taiate cuburi, amesteci si lasi sa fiarba inca 7-10 minute.

Presari o lingurita de chimen macinat, apoi torni laptele de nuca de cocos si amesteci. Lasi sa scada un pic, la foc foarte mic, apoi stingi focul si adaugi frunzele de coriandru. Gusta si potriveste si de sare, etc.

P1240434

Servesti cu orez sau roti.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment