20-24 oua de prepelita
6-7 ciuperci (curatate si taiate felii)
optional 100 g tofu (taiat cubulete foarte mici)
optional 100 g jambon de curcan sau piept de pui la gratar
optional o legatura de patrunjel proaspat
o ceapa mare
sare, piper
neaparat o tigaie doubletta/de teflon/ceramica cu capac (sau vas termorezistent cu capac pt pus la cuptor, daca preferi)
Ce trebuie sa faci:
Cureti ceapa si o tai marunt, apoi o pui in tigaia incinsa si pui capacul.
Cureti ciupercile si le tai felii, si le adaugi peste ceapa.
Daca ai decis sa pui tofu si/sau carne, pui peste ciuperci si ceapa, si continui sa inabusi cu capac.
Spargi ouale intr-un castron, le bati cu furculita pana cand toate galbenusurile se sparg, si condimentezi dupa gust, apoi torni in tigaie si pui capacul la loc.
Acum e momentul sa pui si niste patrunjel proaspat tocat marunt, daca ai la indemana.
Dai focul la minim si astepti pana cand omleta nu mai ‘tremura’, apoi scoti pe o farfurie si mananci cu paine Dukan sau pur si simplu.
Daca nu ai tigaie doubletta sau antiaderenta cu capac, atunci poti sa faci omleta asta si la cuptor, intr-un vas termorezistent cu capac.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment