A doua reteta promisa:
250 ml frisca lichida
150 ml lapte de nuca de cocos
3 linguri lapte condensat
3-4 linguri unt de arahide
4 linguri de miere
1 lingura de zahar pudra (doar daca laptele condensat nu este deja indulcit)
3 pumni de nuci curatate si maruntite cu cutitul
optional: topping din sirop de artar.
Ce trebuie sa faci:
Incepi prin a coace nucile intr-o tava la cuptorul dat la 160-170 grade Celsius timp de aproximativ 10 minute. Cand sunt crocante, le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca.
Bati frisca, apoi inglobezi pe rand in ea laptele de nuca de cocos, laptele condensat, untul de arahide, 1 lingura de miere (restul iti trebuie la topping, daca nu ai sirop de artar), zaharul pudra (daca laptele condensat nu este indulcit).
Cand amestecul este omogen, adaugi nucile si amesteci cu grija.
Pui totul intr-o caserola la congelator si iti pui ceasul din ora in ora sa amesteci in inghetata, ca sa nu se formeze cristale de gheata, desi nu trebuie sa iti faci prea mari griji. Va fi o inghetata cremoasa si fina. Nu prea ai cum sa dai gres.
Poti orna deasupra cu 2-3 linguri de miere si/sau sirop de artar (maple syrup).
Enjoy!
No comments:
Post a Comment