Alaltaieri am fost provocata la orez cu lapte. Nu mai facusem niciodata, si cica nu iese chiar oricui desertul asta de copii mici… Asa ca iata ce trebuie sa faceti ca sa va iasa mereu:
Ce iti trebuie:
1 cana de orez (iti trebuie un orez special pentru desert, sau un orez clasic de pilaf)
3 si 1/2 cani de lapte (preferabil UHT de 3,5%, ca sa fie gras, dar sa nu se branzeasca la fiert)
1 baton de vanilie (poti folosi zahar vanilinat sau esenta de vanilie)
3 linguri de zahar
un varf de cutit de sare
dulceata pentru ornat/servit
Ce trebuie sa faci:
Spala bine orezul in apa rece, apoi pune-l la fiert intr-o craticioara, tot cu apa rece. Dupa ce a dat intr-un clocot (5 minute) scurge-l si spala-l bine de tot cu apa rece.
Intr-o alta craticioara pune la fiert laptele cu vanilia si zaharul, la foc foarte mic.
Cand laptele incepe sa fiarba, adauga orezul si un varf de cutit de sare, si lasa sa fiarba tot la foc mic, inca (aproximativ) 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa te asiguri ca nu se prinde pe fund.
Cand bobul de orez se sfarama usor intre degete, si laptele a scazut destul de mult, dar nu de tot, stingi focul si scoti batonul de vanilie, apoi torni intr-un castron rece. Poti acoperi cu o folie de plastic (cling film) daca nu vrei sa se formeze pojghita deasupra.
Pui in castonele sau cani si ornezi cu dulceata preferata. Eu am facut cu dulceata de visine.
Servesti fierbinte sau rece, ca e la fel de bun.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment